Liaty chutný domáci perník
02.07.2018 00:00:00
Dnes si ideme vyrobiť domáci liaty perník. Je veľmi chutný, lacný a vyzerá veľmi vábne.
Potrebujeme:
270g práškový cukor,
400g hladká múka,
2 vajcia,
3 PL kakao,
1káv.L sódy bikarbóny,
1 prášok na pečenie perníkov,
džem-malina, ríbezľa: do cesta 3 PL+na natretie navrch aj 6PL,
1 dcl olej,
1/2 l mlieko,
Môže, ale nemusí byť:
rum, posekané orechy, hrozienka, kto má rád pridá aj škoricu alebo aj korenie na pečenie perníkov 1-2 káv. L.
(Navrch džem a čokol. poleva (70g Cera+120 g varová čokol.) alebo posypať kokosom)
Postup:
Múku premiešať so sódou bikarbónou, práškom na pečenie perníkov, pridať cukor a ostatné prísady. Všetko v 1 nádobe. Riadne vymiešať, alebo aj trocha pomixovať s metličkami na cesto na slabé obrátky.
Vyliať na vymastený a vysypaný plech, 180 °C, 20-30 min.
Horúce potrieť džemom a na vychladnuté čoko polevu. Alebo len na džem nasypať kokos.
A hotovo! Perník je na svete.
Komentáre